Inspiratie nodig voor badkamer verbouwingen? Hier zijn onze tips.

Verbouwen van een badkamer is niet per se makkelijk, maar ook zeker niet onmogelijk. Je kunt ervoor kiezen dit werk uit handen te geven aan mensen die er verstand van hebben of je kan het zelf proberen als je een beetje handig bent. Alleen waar moet je dan echt op letten? Wij leggen het je uit!

De douchecabine aanpakken

De douchecabine is eigenlijk wel hetgeen wat het meest opvalt als je de badkamer inloopt. Als jij een douchegordijn hebt die aardig opvalt dan zie je dat meteen. Dat is ook niet per se het mooiste uitzicht dan. Je wilt natuurlijk dat mensen de badkamer mooi vinden als ze binnenkomen en jij ook. Je wilt ook dat het zo praktisch mogelijk ingericht is zodat je het makkelijk kan schoonmaken en alles logisch staat.

Je hoeft niet altijd een dichte douche te hebben. Vele mensen denken dat altijd maar er zijn zoveel alternatieven hiervoor. Neem bijvoorbeeld een zwarte rand om de douchewand. Dit kan al zoveel veranderen. Je hebt niet per se een deur maar het scheidt de rest wel van de douchewand. Het is mooi en het is makkelijk schoon te maken.

Zelf de badkamer aanpakken

Het is natuurlijk per persoon verschillend in hoeverre je handig bent. In principe zou je bijvoorbeeld zo een douchewand zoals hierboven besproken zelf kunnen installeren. Met de juiste uitleg kom je vaak aardig ver. Ook andere kleine dingen kun je aanpassen. Je kunt zelf de muren verven indien dit van toepassing is of je kan de tegels verven.

Ben je niet handig in het leggen van tegels dan moet je creatief zijn. Je kunt de tegels verven voor een nieuwe uitstraling. Je kunt een nieuwe wasbak aanschaffen en deze zelf in elkaar zetten. Het ligt ook vaak aan de kleinere dingen die je doet. De versiering zoals andere zeep potjes of andere handdoeken. De plek waar de handdoeken liggen aanpassen. Je kunt ook soms simpelweg gewoon de inrichting veranderen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoe ruim je badkamer is. Niet iedereen heeft een hele ruime namelijk.Naast alleen de badkamer zelf verbouwen, kun je er ook voor kiezen om een bepaalde stijl te kiezen die bij de rest van de woning past. Misschien heeft je woning namelijk een industriële uitstraling met verschillende industriële deuren in huis. Dan kun je jouw badkamer ook bij die stijl laten passen.