3D printers vergelijken op filament

Het kiezen van de juiste 3D printer is niet altijd even gemakkelijk. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kan aanpakken. Een methode die vaak succesvol is, is uitgaan van het materiaal waarmee je wil werken. Dit wordt ook wel het filament van de printer genoemd. Het is belangrijk om met het juiste materiaal voor jouw ontwerp te werken. Dit komt de kwaliteit van het eindproduct ook sterk ten goede. In dat opzicht is het herkennen van de verschillende materialen dus een belangrijke zaak. Zo kan je betere inschattingen van de kwaliteit maken. Dit is belangrijk.

De opkomst van nieuwe technieken
Niet alleen uitgaan van het filament op zich is belangrijk. Een 3D printer kies je ook op basis van wat de nieuwe technieken voor uitwerking op het filament hebben. Kijk dan bijvoorbeeld naar de mogelijkheid om met een heated bed te werken of niet. Wanneer dit het geval is voor de printer, dan is vaak PLA het werkmateriaal. Het is ook niet voor niets dat dit een geliefd materiaal is in veel branches. Dit zegt veel over wat je er mee kan als je een ontwerp gaat maken. Dit is een fijne gedachte voor de gebruiker.

Materialen door elkaar gebruiken
Een ontwikkeling die de nieuwe 3D printer van tegenwoordig doormaakt, heeft ook met filament te maken. Het is bijvoorbeeld steeds beter zichtbaar dat in hetzelfde ontwerp meerdere materialen te gebruiken zijn. Dan kan je naast PLA bijvoorbeeld ook een populaire plasticsoort als ABS gebruiken. Dit is van belang voor de kwaliteit van de ontwerpen. Je kan stevigere items maken en ook beter tot in detail werken. Het is dan ook een ontwikkeling die zich alleen maar verder zal doorzetten en waar jij van kan profiteren als gebruiker van de printer. Het is goed om mee te werken.

De kosten in de hand
Een 3D printer die op meerdere manieren in te zetten is, heeft natuurlijk altijd de voorkeur. Daar speelt het filament dan ook een belangrijke rol in. Het is goed om te weten dat er printers zijn die dit bieden voor elk budget. Zo kan je dus een printer kopen die voor jou betaalbaar is en die ook kan bieden wat jij nodig hebt. Vooral een plug & play model waarmee je direct aan de slag kan is dan heel interessant om te hebben. Wel model je ook kiest, het is altijd in het budget passend te maken.