terrashaard den haag

Terrashaard Den Haag

Terrashaard Den Haag: warm en gezellig

Zodra het buiten kouder wordt, is er niets fijner dan een lekker warm vuurtje op uw terras in Den Haag. Een terrashaard zorgt niet alleen voor warmte, maar ook voor sfeer en een vleugje luxe. In dit blog vertellen we u alles over de voordelen waar u op dient te letten bij het kopen van een terrashaard in Den Haag.

Verleng je tuintijd

Met een terrashaard in Den Haag verlengt u de tijd en de duur dat u in uw tuin kunt zitten. Vooral tijdens de koude dagen van het jaar, is het vooral ’s avonds vaak te koud om in de tuin te zitten. Hier heeft u met een terrashaard geen last van. U zit er dan lekker warm bij en u zorgt voor een gezellige romantische sfeer. Dit zorgt zowel voor vermaak als ontspanning.

Stationaire of mobiele terrashaard

Het is goed om te weten dat er stationaire en mobiele terrashaarden te krijgen zijn. Stationaire terrashaarden worden op een vaste plek op uw terras gemonteerd. Een mobiele terrashaard zit niet vast en kan zodoende eenvoudig verplaatst worden. Dat is vooral handig als u uw terrashaard op diverse plekken op uw terras wilt gebruiken.

Check of u een vergunning nodig heeft

Voor bepaalde soorten terrashaarden is in de gemeente Den Haag een vergunning nodig. Bent u in het bezit van een terrashaard zonder vergunning en beginnen de buren te klagen? Dan riskeert u snel een boete! Zorg er dus voor dat u goed controleert of u een vergunning nodig heeft voor de terrashaard die u op het oog heeft. Overleg trouwens ook meteen even met de buren voordat u een terrashaard koopt. Wel zo netjes en zo prettig.

Terrashaard: gebruik en onderhoud

Heeft u de terrashaard van uw dromen gekocht? Dan kunt u hem gaan gebruiken! Daarvoor hebben we hier enkele tips voor gebruik en onderhoud. Met deze tips geniet u lang en goed van uw terrashaard in Den Haag.
  • Zorg ervoor dat u de handleiding bij uw terrashaard leest, vooral als het aankomt op de veiligheid.
  • Gebruik bij het aansteken van het vuur droog, gerijpt hout. Nat of groen hout zorgt alleen maar voor onnodig veel rook en minder warmte.
  • Bouw uw vuur in stappen op, begin met kleine stukjes aanmaakhout en voeg later grotere stukken hout toe als het vuur groeit.
  • Laat uw terrashaard nooit zonder toezicht branden. Zorg er altijd voor dat het vuur uit is zodra u weggaat.
  • Maak uw terrashaard met regelmaat schoon, vooral na elk gebruik. Verwijder as en onverbrand hout en veeg de schoorsteen om roetaanslag te voorkomen.
Pas deze tips toe en geniet vele jaren van uw terrashaard in Den Haag.

Op naar een geweldig buitenseizoen

Met een terrashaard zorgt u dus voor sfeer en gezelligheid in uw tuin. Zo geniet u het hele jaar door van uw tuin in Den Haag. Ook tijdens de koude dagen zit u dan lekker warm en sfeervol buiten. Controleer dus goed of u een vergunning nodig heeft, overleg met de buren en geniet zonder zorgen van een terrashaard. Wilt u meer tips voor een sfeervolle tuin in Den Haag? Bekijk dan snel ons blog voor wat inspiratie.