kunstgras

Kunstgras: ideaal voor tuinen van eigenaren die van comfort houden

Het volledig inrichten van een nieuwe tuin of het doen van aanpassingen aan je tuin. Dit zijn nooit eenvoudige klussen. De mogelijkheden om je tuin in te vullen zijn namelijk simpelweg eindeloos. Veel zal hierbij afhangen van de mate van comfort en gemak die je jezelf wenst. Uiteraard is het goed mogelijk dat je dan prefereert elementen aan je tuin toe te voegen die weinig onderhoud behoeven en die goed blijven zonder dat je daar veel aan hoeft te doen. Wat dat betreft is kunstgras voor elke tuin een nuttige toevoeging. Dit is namelijk een manier om ervoor te zorgen dat onkruid niet of nauwelijks kans krijgt. Bovendien hoef je kunstgras niet te maaien of te sproeien. Het beschadigt niet wanneer je er activiteiten op uitvoert en ook verkleurt het niet bij wisselende weersomstandigheden.

kunstgras

Aan welke vereisten voldoet kunstgras van goede kwaliteit?

Kunstgras kun je tegenwoordig bij vele aanbieders aanschaffen. Wanneer je zeker wilt weten dat je met een kunstgrasgazon van werkelijk goede kwaliteit te maken hebt, zie er dan op toe dat deze mat op z’n minst de volgende eigenschappen heeft: 

  • Van het materiaal gaat een brandvertragende werking uit.
  • Het heeft een natuurlijke uitstraling, mede dankzij meerkleurige draadjes.
  • Het materiaal is sowieso helemaal vrij van stoffen als cadmium en lood.
  • De kleur en de staat van het kunstmatige gras blijven lange tijd in hun oorspronkelijke staat, ook als je er nauwelijks onderhoud aan uitvoert.