beton ciré

Van welke voordelen ben je verzekerd bij beton ciré?

Beton ciré staat bekend als een hedendaagse vorm van stucwerk. Voor mensen die op zoek zijn naar een moderne of in ieder geval minimalistische vloer in hun woning geldt dat ze deze optie zeker en vast zouden kunnen overwegen. Ondanks het feit dat deze vorm van stucwerk afkomstig is uit Frankrijk en vooral daar lange tijd ontzettend populair was moet er tegenwoordig worden vastgesteld dat ook haar populariteit hier in Nederland door de jaren heen sterk is toegenomen. Dat is het gevolg van de niet onaanzienlijke hoeveelheid aan voordelen die eraan verbonden zijn. Wil jij ook graag meer te weten komen over de specifieke voordelen waar je op kan rekenen bij het realiseren van een dergelijke vloer? Dan moet je zeker en vast verder blijven lezen!

Beton ciré is water- en slijtage bestendig

Het mag in de praktijk in het geheel niet worden onderschat wat een vloer in onze woning allemaal te verduren krijgt. We staan er vaak niet bij stil, maar beeld je maar eens in hoeveel keer mensen tijdens één dag over de vloer in bijvoorbeeld de woonkamer of de keuken lopen. Dat is toch echt behoorlijk wat. Omwille van die reden zal je er altijd zeker van willen zijn dat je vloer beschikt over voldoende kwalitatieve eigenschappen. Dat is zeker het geval bij een vloer van beton ciré. Voor dit type vloer geldt dat ze uitstekend bestand is tegen slijtage en bovendien ook tegen water.

Niet alleen de uitstekende bestendigheid tegen slijtage is een belangrijk voordeel waar je op kan rekenen bij een vloer vervaardigd uit beton ciré. Wat namelijk bovendien ook te denken van de prima bestandheid tegen water? Voor menig aantal vloeren geld dat ze prima tot hun recht komen in bijvoorbeeld keukens en woonkamers, maar dat ze eigenlijk niet of nauwelijks te plaatsen zijn in een badkamer. Dat geldt niet voor dit type van naadloze vloer. Ook wanneer je op zoek bent naar een interessante vloer voor in je badkamer kan je er dan ook zonder probleem gebruik van maken.

Kan je een beton ciré vloer ook buitenshuis realiseren?

Voor heel wat mensen geldt dat ze graag zowel binnen als buiten hun woning willen kunnen rekenen op dezelfde interessante eigenschappen voor hun vloer. Dat valt in de praktijk echter niet altijd even eenvoudig te realiseren. Gelukkig maakt de keuze voor beton ciré dit wel degelijk perfect mogelijk. De waterbestendige eigenschappen maken het voor deze vloer dan ook perfect mogelijk om eveneens buitenshuis gerealiseerd te worden. Let wel, wanneer je van plan bent om dit te doen is het wel van cruciaal belang om het stucwerk aan te brengen op een waterbestendige ondervloer. Wanneer je dat doet kan je deze vloer in ieder geval ook buitenshuis perfect toepassen.

In Frankrijk reeds vele jaren ontzettend populair

In Nederland mag beton ciré dan eigenlijk vrij nieuw zijn, in Frankrijk wordt ze reeds heel wat jaren met plezier in menig aantal woningen toegepast. Niet alleen het naadloze en daardoor onderhoudsvriendelijke karakter van de vloer wordt geroemd, dat geldt eveneens voor haar waterbestendige eigenschappen. Eén ding staat in ieder geval vast, indien je een naadloze vloer wenst te realiseren kan dit type afwerking zonder meer de moeite waard zijn om te overwegen.