oude deur kopen

Hoe oude deur schilderen

Hoe oude deuren schilderen?

Zo schildert u uw oude deuren

U wilt natuurlijk dat uw oude huis of pand, zowel buiten als binnen, de juiste sfeer uitstraalt. Dan kan de juiste kleur voor uw oude klooster of Louvre deuren uiteraard niet ontbreken. Zodra u oude deuren gaat schilderen, is het van belang dat u dit op de goede manier aanpakt. Gelukkig hebben we voor u in dit blog een heel handig stappenplan waarmee u aan de slag kunt. Lees snel verder!

Stap 1: voorbereiding

Eerst dekt u de ondergrond af met afdekvlies. Dit vlies is absorberend en laat op die manier geen vocht en verf door. Zo voorkomt u dat er verf ongewenst op uw vloer komt. Zorg er dan voor dat uw deur ontvet wordt. Vooral het gebied rondom de deurklink is hierbij belangrijk vanwege het vele huidcontact.

Stap 2: Schuren

Controleer hierbij de staat van het huidige schilderwerk. Als dit van slechte kwaliteit is, kunt u het beste de gehele deur opschuren en alle verfresten verwijderen. Een goed geschuurde deur zorgt ervoor dat de nieuwe verflaag goed kan hechten. Heeft u alles geschuurd? Dan kunt u met een kleefdoek het beste de stofresten verwijderen.

Stap 3: in de grondverf zetten

Bij deze stap brengt u de grondverf aan. Test van tevoren altijd welke verf er eerder op de deur zat. Op die manier bent u er straks zeker van dat u de juiste grondverf op de juiste manier aanbrengt. Is de grondlaag aangebracht? Schuur deze dan op met fijn schuurpapier en reinig de deur weer met een kleefdoek.

Stap 4: tijd voor het aflakken

Dan is het bij deze stap eindelijk tijd voor het aflakken. Besluit voor uzelf welke kleur u voor uw oude deuren wil en welke kleur u bij uw huis of pand vindt passen. Voor een optimaal resultaat brengt u 2 laklagen aan. Schilder altijd eerst de inkepingen met een puntige kwast. Schilder daarna de deur zelf met een roller. Doe dit altijd eerst in verticale lijnen en daarna in horizontale. Zo zorgt er ervoor dat de verf goed verdeeld wordt. Dit geeft u straks een prachtig strak resultaat zonder ongewenste lijnen en strepen.

Oude deuren kopen en schilderen

Bent u om en wilt u oude deuren kopen en schilderen? Dat snappen we helemaal. Met dit stappenplan heeft u binnen no-time oude deuren helemaal naar wens! Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit blog? Stel uw vragen gerust via ons contactformulier.