Hoe bouw je een hygiënische badkamer

Iedereen maakt dagelijks minimaal twee keer gebruik van de badkamer. Als je al die tijd bij elkaar optelt dan breng je best veel tijd in deze ruimte door. De badkamer verdient dan ook de nodige aandacht. Hoe zorg je voor een hygiënische ruimte?

Douchevloer

Een belangrijk onderdeel van je badkamer is de vloer. Het is beter om te douchen op een goede vloer en niet op een tegelvloer. Een echte douchevloer is niet alleen veiliger, maar ook hygiënischer. Bij een tegelvloer kunnen vuil, bacteriën en schimmels makkelijker vast gaan hechten tussen de voegen. Een tegelvloer is moeilijker schoonmaken en met zeepresten, die achterblijven op de vloer, kan het behoorlijk glad worden.

Hoe maak je de ruimte hygiënischer en veiliger?

Als je op de volgende punten let dan maak je van de badkamer als een veiligere ruimte die je ook makkelijker schoon kunt houden.

Plaats in je een badkamer een douchebak of kies voor een douchevloer in plaats van douchen op een tegelvloer. Op deze wijze voorkom je valpartijen. Met een douchevloer op maat van solid surface materiaal kun je op een veilige manier douchen en ook nog eens heel hygiënisch. Deze vloer houd je gemakkelijk schoon.

Let bij het aanschaffen van een douchewand op de Europese CE-markering. Kies alleen voor een wand die aan deze CE-norm voldoet. Zo weet je zeker dat het glas een goede dikte heeft en aan de veiligheidsnorm voldoet.

Je kunt een coating laten aanbrengen op je douchewand. Zo krijgen kalkaanslag en vuil de kans niet op zich vast te hechten. Dit maakt makkelijker schoon en er is minder onderhoud nodig. 

Let bij de aanschaf van badkamermeubels op de randen. Deze moeten goed afgewerkt zijn. Juist in de naden van de badkamermeubels dringt het vocht binnen. 

Kies in de badkamer voor vloeiende onderdelen waar geen water op blijft liggen. Als het water niet op de kraan kan blijven liggen, krijg je minder last van kalkaanslag. 

Als je kinderen hebt dan moet je eigenlijk een thermostaatkraan hebben. Dan kun je de temperatuur vaststellen. Dankzij de stop knop kunnen de kinderen niet heel makkelijk de kraan op een hetere stand draaien.