bbq

De voordelen van een big green egg

De voordelen van een big green egg

Je ziet ze tegenwoordig steeds meer, kamado barbecues. Een van de bekendste barbecues van dit soort is de big green egg. Eigenlijk is het bereiden van vlees of andere gerechten niet te vergelijken met een standaard BBQ. Door dat hij gemaakt is van dubbelwandig keramiek, vindt er een vorm van hete lucht circulatie plaats. Hierdoor blijven je gerechten altijd mals en sappig. Bij deze BBQ is de temperatuur goed te regelen. Er zit een rvs luchtschuif en gietijzeren regeldop op, om de temperatuur goed af te kunnen stellen. Doordat de temperatuur te regelen is kan je er veel verschillende gerechten op bereiden. Er vinden minder temperatuurschommelingen plaats tijdens de bereiding. Je gerecht kan daarom veel minder snel verbranden.

Als je een echt merk big green egg koopt, kan je er zeker van zijn dat het keramiek van een zeer goede kwaliteit is. Het keramiek hiervan wordt mede ontwikkeld door de NASA. Door de goede warmteverdeling blijven je gerechten mals en sappig en krimpen nauwelijks. Door de vorm van deze BBQ en de goede afsluiting kan hij echt onder alle weersomstandigheden gebruikt worden.

big green egg

Ook het aansteken van deze BBQ geeft minder moeite dan bij een andere BBQ. Er is geen vloeibare brandstof nodig om hem aan te steken en hij is vaak binnen 20 minuten al goed aan. Deze BBQ verbruikt ook erg weinig kolen. Je hoeft zo nooit tussen de bereidingen door bij te vullen. Omdat hij erg weinig kolen verbruikt, is hij ook zeer geschikt om slow cooking gerechten te bereiden. Hij kan wel tot 11 uur zijn warmte vasthouden. Na het barbecueën is ook geen verdere reiniging nodig.

Een van de grootste voordelen van deze BBQ is toch wel het uiterlijk. Hij ziet er altijd mooi en stoer uit in de tuin. Hij kan ook altijd in de tuin blijven staan, want hij is niet aan roest of slijtage onderhevig en blijft dus mooi ondanks dat hij buiten staat. Ondanks dat hij aan de binnenkant goed warm kan worden, blijft hij aan de buitenkant relatief koel, ideaal als er kinderen rondlopen.